Transparency International
BiH

FOTO: U Zenici sinoć održana tribina „Žena u menadžmentu – prednosti i prepreke“

Planet obuca

U organizaciji Asocijacija Fatma SDA BiH u Zenici je večeras održana tribinu pod nazivom „Žena u menadžmentu – prednosti i prepreke“ na kojoj su kao gošće predavači bile dr.spec. Selvedina Sarajlić-Spahić i prof.dr. Sebija Izetbegović.

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na tribini je prezentirano trenutno stanju aktivnosti žena u menadžmentu i poslovnom okruženju u Bosni i Hercegovini, posebno sa stanovništa nedovoljnog broja angažiranja žena u zapošljavanju.

Smatram da bi žene u menadžmentima morale biti mnogo zastupljenije. Možda bi drugi mogli da slijede primjer Kliničkog centra u Sarajevu gdje dvije trećine uposlenike uopće čine žene. U medicini je to sasvim nekako savremeno, jer dvije trećine žena svakako kreće na medicinu i nama je na neki način normalno da žene budu i u menadžmentu. Generalno stanje prilično zavisi od njih samih, postoji veliki broj prepreka, što ne znači da se one ne mogu preći“, kazala je za FENU Sebija Izetbegović.

Osnovni zadatak u radu “Asocijacije Fatma SDA BiH” je briga o djeci nepotpune porodice, prvenstveno djece šehida i  poginulih boraca u odgoju i obrazovanju, uključujući edukaciju žena i majki.

FENA/Agencija DAN

Trebamo da znamo!