BH Telecom
FOTOGALERIJA: Promocija diplomanata i magistranata Edukacijskog i Fakulteta za tehničke studije Travnik
FOTOGALERIJA: Promocija diplomanata i magistranata Edukacijskog i Fakulteta za tehničke studije Travnik - photo: Agencija DAN
Aktuelno

FOTOGALERIJA: Promocija diplomanata i magistranata Edukacijskog i Fakulteta za tehničke studije Travnik

Danas je održana svečana promocija diplomanata i magistranata Edukacijskog i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Svečanosti su prisustvovali članovi akademske zajednice Univerziteta u Travniku, premijer Vlade Srednjobosanskog kantona, načelnik Općine Travnik, roditelji i prijatelji diplomanata i magistranata, kao i ostali mnogobrojni gosti.

Prisutnima se obratio mr. sci. dr. Nihad Selimović, predsjednik upravnog odbora Univerziteta u Travniku, koji je diplomantima i magistrantima čestitao na uspješno završenom ciklusu studija, kao i njihovim roditeljima, profesorima i asistentima.

Sa diplomantima i magistrantima radost je podijelioi dekan Fakulteta za tehničke studije, prof. dr. Hrustem Smailhodžić zaželivši im sreću, te je istakao da sada kreću spremnijii u budućnost.

Obraćanje je završio riječima: „Slijedite dobrog čovjeka u vama, nećete pogriješiti.“

U ime Vlade Srednjobosanskog kantona i u svoje lično ime obratio se i premijer Vlade, Tahir Lendo, koji je čestitao diplomantima i magistrantima, kao i njihovim profesorima za ono što su do sada postigli. Poručio je diplomantima i magistrantima da se kroz budućnost bore kvalitetom rada i znanjem. Nakon toga proglasio je svečanost otvorenom.

Nakon toga je uslijedio svečani čin uručenja diploma, prvo diplomantima i magistrantima Fakulteta za tehničke studije, a nakon toga diplomantima i magistrantima Edukacijskog fakulteta.

Menadžerica za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja na Univerzitetu u Travniku, doc. dr. Amra Tuzović pozdravila je prisutne, uputila čestitke diplomantima i magistrantima.

Naglasila je da je diploma potvrda rada i ulaznica za nove puteve i šanse.
Ceremonija je završena svečanim bacanjem kapa koje je simbol završetka određenog ciklusa studija.

Po završetku protokolarnog dijela promocije upriličen je svečani koktel i druženje diplomanata i magistranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, njihovih roditelja, rodbine, prijatelja i članova akademske zajednice.

Fakultet za tehničke studije/Agencija DAN