dstore
FOTOGALERIJA: Večeras proglašeni najbolji sportisti općine Travnik za 2018. godinu
FOTOGALERIJA: Večeras proglašeni najbolji sportisti općine Travnik za 2018. godinu - photo: Agencija DAN
Sport

FOTOGALERIJA: Večeras proglašeni najbolji sportisti općine Travnik za 2018. godinu

Planet obuca

Pod pokroviteljstvom načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića večeras je u Centru za kulturu općine Travnik održano proglašenje najboljih sportista i sportskih ekipa općine Travnik.

Lijepo je bilo vidjeti večerašnji spoj mladih i onih nešto starijih sportista na jednom mjestu, jedinstveni spoj mladosti i iskustva.

Sportski savez općine Travnik i ove godine uručio je šest nagrada pespektivnim sportistima želeći da stimuliše mlade da se što više uključe u sportske klubove. Nagrade za najperspektivnije dobili su kako slijedi:

Najperspektivnijem sportisti- nogometašu, Anti Lemi, NK “Nova Bila”; najperspektivnijem sportisti- šahistkinji; Sajri Dedić, ŠK „Travnik”; najperspektivnijem sportisti–džudisti, Josipu Nevistiću, JK “Nova Bila”; najperspektivnijem sportisti–džudiskinji, Ajni Ćuk, JK “Travnik”; najperspektivnijem sportisti–karatistkinji, Ajli Šiljak, Karate klub “Vezir”; najperspektivnijem sportisti – rukometašu, Nikoli Nevistiću, RK “Nova Bila”.

U kategoriji najbolji kadet proglašen je Mehmed Topoljak član ŠKK “Travnik”, u kategoriji najbolja kadetkinja proglašena je Amina Memić članica JK “Travnik”, dok je titulu najboljeg juniora u pojedinačnoj konkurenciji ponio Dženan Maglić, član Karate kluba “Vezir”, a najbolji junior iz ekipnih sportova je Marko Baltić, član juniorske ekipe NK “Travnik”. Najbolja ženska kadetska ekipa je KK “Travnik”, najbolja muška kadetska ekipa NK “Travnik”, a najbolja juniorska ekipa je NK “Travnik”.

U kategoriji najbolja ženska ekipa proglašena ŽNK “Rosa Brandis”, dok je najbolji muška ekipa KK “Travnik”.

Najbolji sportista Općine Travnik za 2018. godinu je Arsim Gaši član Karate kluba “Vlašić” iz Turbeta, dok je najbolja sportiskinja iz ekipnih sportova Envera Akeljić, članica ŽNK “Rosa Brandis” i a najbolji sportista iz ekipnih sportova je Marko Marković, član KK “Travnik”.

U konkurenciji najbolji trener iz ekipnih sportova proglašen je Igor Bošnjak KK “Travnik”, a najbolji trener iz pojedinačnih sportova je Samet Gaši trener Karate kluba “Vlašić”.

Sportski savez dodjelio je zahvalnice UŽ “Emina”, KUD “Turbe”, “PS Maya” i JU “Centar za kulturu općine Travnik”, bronzane plakete Saveza dobili su Zvonko Perić i Adnan Šatrović, srebrne Vlado Sikirić Vis, Haris Đelilbašić i Marinko Matošević, a zlatne plakete Samir Pinjo, Predrag Sučić i KK “Travnik” dok su nagrade za životno djelo dobili Besim Halilović i Marinko Žilić.

Povelju Sportskog saveza općine Travnik dobila je Valentina Vavra.

Atmosferu sa večerašnjeg proglašenja pogledajte u fotogaleriji.

Agencija DAN