Transparency International
Aktuelno

Godina dana uspjeha i afirmisanja mladih: Sport centar FARA proslavio prvi rođendan

Planet obuca

Godina uspješnog rada stoji iza Sport centra Fara, izgrađenog u rekordnom roku, a na radosot sugrđana koji su već dugo osjećali potrebu postojanja ovakvog prostora namjenski izgrađenog za sportiste i rekreativce.
Već prvi mjesec rada ovaj Centar je dobio značajan broj stalnih članova, a svi termini za korištenje terena bilu su razervirani. Moderno opremljena teretana, prikladne svlačionice i tuševi, omogućili su najbolje uvjete za one koji tjelovježbu vide kao svoj stil života. Centar je postao mjesto okupljanja i druženja, bilo da je riječ o odmoru nakon treninga ili onda kada roditelji zainteresirani za sportske aktivnosti svojih mališana, iz kafeterije sa pogledom na teren mogu pratiti cijeli tok treninga.

Naime, mališani Omladinskog pogona NK Travnik možda su i u najvećoj mjeri osjetili vrijednost korištenja ovakvog prostora.. Dobili su iznimne uvjete za rad, adekvatne terene i u zimskom periodu, onda kada se bilježe najniže temperature, ali i ljeti sklonjeni od vreline sunca. Prvi put i roditelji djece predškolskog uzrasta dobili su mogućnost da borave u Centru dok se njihovi mališani zabavljaju u igraonici, što je još jedna usluga vrijedna pažnje, čime je, uz organizirani aerobik za žene, zaokružena usluga za cijelu porodicu.

Higijena je na visokom nivou, temperatura prilagođena uvjetima za vježabanje, a vlastiti parking prostor čini pristupačnim ovaj Centr tokom cijele godine. Investitor je u vrijeme otvaranja uložio značajna sredstva da Travnik dobije uvijete dostojne jednog grada i svih savremenih tokova koji uključuju i sportske i rekreativne aktivnosti. Zato je nemalo simbolike u terminu zvaničnog otvorenja Sport centra Faraupravo u okviru prošlogodišnje manifestacije “Dani općine Travnik”. Sada, godinu dana poslije, sugrađani s pravom mogu reći da su dobili svojevrsan poklon, s obzirom na to da uvjeti za sport, kao i sportski rezultati onih koji ovdje treniraju, više nisu isti.

Vrata Sport centra Fara otvorena su za duženje, treninge i rekreaciju, i u duhu sporta i zdravog načina života nastavljaju i dalje, a menađment se zahvaljuje svima koji su do sada iskazali povjerenje; svojim redovnim članovima,rekreativcima, i sportistima, izražavajući nadu da će druženje nastaviti i u narednim godinama.

 

Travnicki.info