Aktuelno

Goran Pejaković u petak u Travniku promoviše svoju prvu knjigu ”Razgovori s ekonomistima”

U petak, 09.09.2022. godine, u 19 sati, u „Centru za kulturu općine Travnik“ će se održati promocija knjige „Razgovori s ekonomistima“ autora Gorana Pejakovića. Promotori knjige su prof.dr.sc. Hasan Mahmutović, prof.dr.sc. Darijo Jerković i doc.dr.sc. Almedin Zec, a moderator je Ivan Volić.

Knjiga „Razgovori s ekonomistima“ je napravljena u formi intervjua s 21 eminentnim ekonomistom iz Bosne i Hercegovine.Grupu ekonomskih eksperata čine univerzitetski profesori, predavači s visokoškolskih ustanova i ekonomski analitičari.

Cilj pisanja i objave knjige je, putem razgovara s uglednim ekonomistima iz naše države, elaborirati pojedine važne ekonomske teme. Uz razjašnjenje određenih problema, namjera je i dati prijedloge za rješavanje istih radi unapređenja postojećeg stanja.Iz navedenog je jasna praktična primjena ove knjige, a to jedobivanje skupa korisnih savjeta i sugestija za poboljšanje ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini i poboljšanje rada različitih organizacija. Dakle, knjiga može koristiti većem broju kategorija čitatelja, uključujući nositelje izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima u našoj državi, ekonomiste i studente.

Travnicki.INFO