BH Telecom
GSS Travnik na novoj adresi
GSS Travnik na novoj adresi
Aktuelno

GSS Travnik na novoj adresi

Gorska služba spasavanja Travnik osnovana je 1962. godine kao interna služba Planinarskog saveza, do danas, je prerasla u službu javnog karaktera koja brine o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Gorska služba spasavanja zahvaljujući podršci načelnika Općine Travnik, Admira Hadžiemrića, te direktora JU Obdanište Travnik, Jasmina Hrnjića, ove godine će se naći na novoj adresi, gdje su dobili veće prostorije za rad i realizaciju programskih aktivnosti i koje će biti mjesto za obuku mladih spasilaca grada Travnika.

Naime, spasioci iz Gorske službe spasavanja poslednja su instanca i nada ugroženih ljudi, jer njihova aktivnost počinje onda, kada druge, civilne i vojne, službe ostanu bez adekvatnih rješenja. Spasiti ljudski život, pomoći čovjeku u nevolji osnovni je zadatak GSS-a. Upravo takvim dobrovoljnim, ali i dugotrajnim, mukotrpnim radom spasioci naše stanice imat će priliku da obučavaju mlade spasioce u adekvatnim prostorijama.

Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić i direktor Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje obdanište „Travnik“ Jasmin Hrnjić omogućili su Gorskoj službi spasavanja da nastavi svoj rad u pristojnim i funkcionalnim prostorijama.

Tim povodom, zbor spasilaca GSS-a Travnik uputio im je riječi zahvale na razumijevanju i omogućenoj saradnji.

GSS Travnik/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!