X
    Categories: Aktuelno

Inspekcija posjetila školu djevojčice iz Novog Travnika, pedagog i direktor negirali prijave o nasilju

Povodom medijskih natpisa o vršnjačkom nasilju nad djevojčicom iz Novog Travnika, koja je sebi oduzela život skokom sa osmog sprata, inspekcija ministarstva obrazovanja jučer je sačinila zapisnik u školi koju je djevojčica pohađala.

Kako je jutros rekao medijima ministar obrazovanja SBK, Bojan Domić, sačinjeni zapisnik ukazuje na to da nije bilo prijava o zlostavljanju, odnosno ništa nije evidentirano, što su potvrdili pedagog i direktor škole. O tome da li je bilo određenih propusta, odnosno da li je neko od nadležnih propustio reagirati, utvrdit će se naknadno.

”Postoji protokol koji razvrstava neke stvari. Nije svaki kontakt djeteta sa djetetom vršnjačko nasilje. Svi smo mi išli u školu i svjedoci smo toga da dolazi do kontakta koji nisu primjereni između djece, ali to ne mora značiti da se radi o vršnjačkom nasilju, a pogotovo ne mora značiti da će završiti tragično na način kako je ovo završilo” riječi su ministra Domića.

Ministar je naglasio to da ima saznanja da je djevojčica zaista osjećala strah na putu prema školi, kao i boravku u istoj. To je epilog razgovora koji je imala sa pedagogicom u februaru ove godine.

Agencija DAN

Travnik:
Related Post