dstore
IT Reboot: MSTŠ Travnik danas uručeno pet radnih stanica
IT Reboot: MSTŠ Travnik danas uručeno pet radnih stanica
Aktuelno

IT Reboot: MSTŠ Travnik danas uručeno pet radnih stanica (FOTO)

MSTŠ Travnik je, danas, bila domaćin, te se u savremenom, novopremljenom kabinetu održala prezentacija pod nazivom “Automatsko upravljanje procesima na nivou industrije 4.0”, a u sklopu aktivnosti koje se provode povodom prvog IT sajma u SBK, IT Reboot.

Učenicima, prisutnim profesorima i gostima predočena je nova, najsavremenija oprema iz oblasti mehatronike odnosno 5 kompleta radnih stanica za automatsko upravljanje industrijskim procesima.

“Izuzetno nas raduje činjenica da imamo priliku našim učenicima kroz praktičan rad približiti procese s kojima će se susretati u realnom sektoru ako budu radili u mašinskoj i elektro- industriji. Težnja naše škole je postizanje pragmatičnih znanja odnosno teorijska saznanja potkrijepiti praktičnim radom što se još jednom dokazalo. Zahvaljujemo se timu profesora koji su vrijedno radili na sklapanju, ožičenju i testiranju same opreme : Robert Mešeg, Belma Kirlić, Amel Bašić, Zahid Panasonić i Erdin Kajmak, a posebna zahvala današnjim prezentatorima profesorici Belmi Kirlić, profesoru Amelu Bašiću i prfesoru Zahidu Pašanoviću na tehničkoj pripremi. Sve ovo bi bilo nemoguće bez donatora opreme prof. dr. Hasana Smajića, a direktorica škole mag. Izeta Omerdić je nastavila podržavati rad i napredak u cilju postizanja što boljih rezultata naših učenika, te im se srdačno zahvaljujemo na tome.” – izjavili su iz Mješovite srednje tehničke škole Travnik.

Agencija DAN