Aktuelno

Iz Sport centra Fara do glavnog grada naše države: Djeca NK Travnik treća u Bosni i Hercegovini! (FOTO)

Planet obuca

Proteklog vikenda u Sarajevu odigrana je završnica DFA lige za mlade. Dječija fudbalska asocijacija u BiH ovom prilikom privela je kraju odličnu organizaciju i novitet u našoj zemlji.

Ono što je Travničanima posebno zanimljivo je činjenica da je generacija 2009 NK Travnik osvojila bronzanu medalju za treće mjesto u sklopu DFA mini lige 2016/2017. Djeca koja svaki vikend treniraju sa svojim trenerom Nihadom Ribićem u Sport centru FARA ostavili su u Sarajevu odličan dojam. Ispred mladih Travničana izborile su se ekipe Akademije fudbala Sporting i HŠK Zrinjski Mostar. Za bolji plasman Travnika odlučivale su nijanse. Naime, NK Travnik je ostvario učinak od dvije pobjede, jednog neriješenog ishoda i jedne izgubljene utakmice. Da su naši mladi sugrađani postigli jedan više ili primili jedan manje pogodak našli bi se na drugoj poziciji ispred Zrinjskog zbog bolje gol razlike.

”Ovim putem moram iskazati da sam ponosan na svoju djecu, kao i na njihov trud i zalaganje. Koristim priligu da se zahvalim Sport centru Fara na konstantnoj podršci i prostoru koji nam daju za trening. DFA liga je organizirala takmičenje na nivou Lige prvaka za djecu i pohvalno je imati ovakvo nešto u našoj zemlji.” izjavio je trener omladinskog pogona NK Travnik, Nihad Ribić.

 

Travnicki.INFO