Aktuelno

Izvrsna travnička djeca: Četiri učenika MSŠ Travnik nagrađena priznanjima za izvrnost u kategoriji od 6.000 učenika iz BiH

Klokan matematičar bez granica je međunarodna nezavisna inicijativa čiji je zadatak da organizira jednom godišnje Međunarodni matematički izazov s osnovnim ciljem da promovira matematiku među mladim ljudima svijeta. Na izazovu Klokan matematičar 2023 u Bosni i Hercegovini učestvovale su 72 škole i oko 6 000 učenika.

”Iz naše škole na ovom takmičenju nastupila su ukupno 34 učenika, 32 u kategoriji juniora i dva učenika u kategoriji seniora. Četiri učenika su nagrađena diplomama za izvrsnost, tj. ostvarili su rezultat među 10% najboljih učenika u svojim kategorijama.” naglasili su iz MSŠ Travnik.

U kategoriji juniora diplomama za izvrsnost nagrađeni su: Tajra Halilović, Nejla Mameledžija i Haris Hodžić. Nagradu za izvrsnost u kategoriji seniora osvojila je Sarah Mrakić. Tim povodom, direktor škole, gospodin Adnan Grabus krajem maja upriličio je prijem za učenike i njihove predmetne profesorice, Fatimu Bušatlić i Zeminu Seferović.

Travnicki.INFO