BH Telecom
Jajce domaćin manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu“
Jajce domaćin manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu“
Aktuelno

Jajce domaćin manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu“

U srijedu je u Jajcu održana 1. sjednica Organizacionog odbora manifestacije  “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu ” koja će biti održana u Jajcu, 05. marta 2021. godine s početkom u 18,00 sati u sali JU “Dom kulture Jajce”.

Na čelu Organizacionog odbora ove značajne manifestacije i ove godine nalazi se Bojan Domić, ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB. Ministar Domić je na početku obraćanja pozdravio prisutne i podsjetio da je ovo ministarstvo u prošloj godini povećalo grant sporta za poboljšanje sportske infrastrukture kako bi sportisti imali što bolje uslove za rad.

Članovima Organizacionog odbora obratio se Edin Hozan, načelnik Općine Jajce u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije, koji je kazao da je “Izbor najboljeg sportiste Kantona” izuzetno važan događaj za Općinu Jajce kao i Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou SBK/KSB. Načelnik je dodao da će Općina Jajce učiniti sve kako bi manifestacija protekla na najvišem nivou i da su spremni da ugoste najbolje sportiste Kantona.

Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Mirsad Ibrišimbegović te se zahvalio članicama Saveza i Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta  na podršci i Općini Jajce na domaćinstvu. Istakao je da bez podrške cjelokupne društvene zajednice ova manifestacija u ovako teškoj situaciji zbog pandemije COVID 19 ne bila ni održana.

Pred Žirijem/Ocjenjivačkim sudom “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” bio je izuzetno težak zadatak s obzirom na to da su protekle godine otkazana većina takmičenja uslijed pandemije izazvane virusom Covid 19 i da u mnogim granama sportista nisu održana takmičenja.

Najteži i najodgovorniji zadatak pripao članovima Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” koji imaju zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 22 kategorije proglase pobjednike. Kao i prethodnih godina, izbor je izvršiti u skladu s Pravilima za izbor sportista i sportskih ekipa SBK/KSB.

Jednoglasnom odlukom prisutnih prihvaćene su nominacije i odluke Žirija/Ocjenjivačkog suda ”Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” koji je radio u sastavu: Nazif Kahrić, predsjednik,Ivan Frljić; Nogometni savez SBK/KSB, potpredsjednik, Nusret Baručija; resorno ministarstvo, Marko Lucić Sportski savez općine Jajce, Enes Krajišnik; Sportski savez općine Novi Travnik, Dženan Mahmutbegović; Sportski savez općine Bugojno i Edhrem Ekmeščić, Sportski savez općine Travnik.

Sportski savez SBK/KSB i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB prepoznaju važnost i značaj sporta u životu mladih, kao i činjenicu da su sportisti najbolji ambasadori svoje zemlje u svijetu i već godinama prate sport i sportske klubove, te kroz ovakve manifestacije afirmišu mlade da u budućnosti ostvaruju još bolje rezultate na takmičenjima.

Osim izbora najboljeg sportiste i sportistkinje godine, na manifestaciji “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” bit će izabrani najbolji sportista i najbolja sportistkinja iz ekipnih sportova, najuspješniji trener, najuspješnije sportske ekipe, te najbolji mladi sportisti i sportistkinje kao i ekipe u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Sportski savez SBK/KSB i ove godine podijelit će nagrade za životno djelo, zlatne, srebrene i bronzane plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2020. godini pojedincima i sportskim klubovima.

Manifestacija ”Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” održat će se 05. marta 2021. godine s početkom u 18,00 sati u JU ”Dom kulture Jajce” u Jajcu uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Kriznog štaba FBiH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB i uz pomoć sredstava informisanja koji su u proteklim godinama dali veliki doprinos u promociji najvažnije sportske manifestacije u Kantonu.

Generalni sponzor manifestacije su kompanije Hassky sport , No 1 brend koji osvaja, zlatni sponzor je Općina Jajce i Vlašić-gradnja, srebrni sponzor Flash team Gornji Vakuf-Uskoplje.

Sportski savez SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!