dstore
Jedno potpuno novo Turbe: Fotogalerija
Jedno potpuno novo Turbe: Fotogalerija
Aktuelno

Jedno potpuno novo Turbe: Fotogalerija

Planet obuca

Danas su Savjet MZ Turbe u saradnji sa građanstvom, nevladinim sektorom i sportskim klubovima uradili akciju čišćenja i uređenja Turbeta.

Organizatori zahvaljuju Udruženju žena “Emina” Turbe, KK Bersellum, KK Vezir, Omladinska škola NK Vlašić, KUD “Turbe”, DVD Turbe.

Hvala svima koji su učestvovali u današnjoj akciji. Očišćen je najveći broj ulica koji se mjere u kilometrima, zatim ofarbane ograde na tri mosta, postavljene su nove zastave na šehidskom spomeniku.” – naveo je Emir Ganić, predsjednik MZ Turbe.

Uklonjen je dotrajali most, vrijedni stanovnici iz Sečeva bili na nivou zadatka uredili put, kao i Varošlučani i stanovnici Voćnjaka, a vrijedni turbetski vatrogasci oprali su sve ulice.

Savjet MZ Turbe se pobrinuo da svi učesnici, kojih je bilo preko 140, dobiju hranu i sokove, naravno uz podršku naših lokalnih privrednika, a i članova Savjeta MZ Turbe.

Iz Mjesne zajednice Turbe zahvaljuju lokalnim privrednicima i pojedincima koji su svojom podrškom doprinijeli uspješnoj realizaciji ove aktivnosti.

Turbećanima sutra predstoji još jedna akcija kod bazena, Putina, Konak, Ganići i Kazići.

Agencija DAN