BH Telecom
Judo: Larisa Cerić na startu EP-a u Varšavi protiv hrvatske takmičarke
Sport

Judo: Larisa Cerić na startu EP-a u Varšavi protiv hrvatske takmičarke

Kvalifikacionim borbama u devet kategorija, sutra u Varšavi  počinje Evropsko seniorske prvenstvo u judou.

U konkurenciji više od 400 najboljih evropskih  judaša i judašica iz 42 zemlje boje Bosne i Hercegovine će u naredna tri dana braniti pet takmičara.

Selektor Branislav Crnogorac u Poljsku je poveo Petra Zadru (u kategoriji do 66 kg), Branislava Bogadnića (do 100 kg) i Haruna Sadikovića  (više od 100 kg), te Aleksandru Samardžić (do 70 kg) i Larisu Cerić (više od 78 kg).

Najviše se očekuje od naše najbolje judašice Larise Cerić, koja je ove sezone ostvarila vrhunske rezultate na Gran Prix turnirima u Antalyji i Düsseldorfu na kojim je osvojila drugo i peto mjesto, te drugo mjesto na Grand slam turniru u Bakuu.

Pred  put za Varšavu Larisa Cerić je kazala da je izuzetno zadovoljna nastupima u ovoj sezoni.

– Nadam se da ću nastaviti kontinuitet dobrih rezultata. Moja forma je u usponu. Očekuje me nastup na evropskom prvenstvu u Poljskoj. Spremna sam i očekujem dobar rezultat. Želim medalju, ali to neće zavisiti samo od mene – kazala je Cerić, koja će na borilište izaći 22. aprila.

Nakon današnjeg žrijebanja Cerić je saznala protivnice u elimnacijama u najtežoj ženskoj kategoriji.   Prva protivnica 25-godišnje Travničanke, članice Judo kluba Nippon iz Sarajeva, biće Hrvatica Ivana Marinić. Ukoliko  prođe prvu prepreku u 2. kolu je očekuju Bjeloruskinja Marina Sluckaja, Ruskinja Ksenija Čibisova ili Njemica Kristin Buessow.

U kategoriji do 78 kg prijavljeno je 17 takmičarki, a prva favoritkinja je olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira Francuskinja Emilie Andeol.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!