Kandidat OO SDA Travnik za načelnika Općine Travnik: Mirsad Peco
Kandidat OO SDA Travnik za načelnika Općine Travnik: Mirsad Peco
Aktuelno

Kandidat OO SDA Travnik za načelnika Općine Travnik: Mirsad Peco

Planet Obuca

Poštovani sugrađani, u želji da, uz sve postojeće promotivne sadržaje, steknete još bolji dojam o izboru novog načelnika Općine Travnik, i na našem portalu upriličili smo kratko predstavljanje svih kandidata.

U kratkim crtama prezentirali su svoj program i sve ono šta možete očekivati od svakog od njih ukoliko dobiju vaše povjerenje.

Sve prezentacije smo snimili u protekle dvije sedmice, međutim, kratki pregled programa Mirsada Pece, kao jednog od kandidata, dobili smo u pisanoj varijanti, jer je gospodin Peco još uvijek na bolničkom liječenju.

U ovom članku građanima Travnika objavljujemo saopštenje press službe OO SDA Travnik vezano na njihovog kandidata Mirsad Peco.

Poštovani sugrađani, naš kandidat dr. Mirsad Peco nije u situaciji da vam se direktno obrati s obzirom na to da je još uvijek na bolničkom liječenju.

Naš je kandidat jer je interes svih građana uvijek stavljao u prvi plan, a to je svojim dosadašnjim radom i kao ljekar, ali i na svim drugim povjerenim funkcijama radio i pokazao.

Samo tako, takvim, poštenim odnosom, a s iskrenom namjerom, uz vašu podršku, za očekivati je razvoj naše općine.

U prethodnim godinama realizirani su mnogi značajni projekti i to nam ostavlja mogućnost da radimo na razvoju, da u potpunosti rješavamo vodosnabdijevanje i druge infrastrukturne projekte, te da stvaramo preduvjete za razvoj turizma.

Takvim odnosom utjecat ćemo na problematiku socijalne zaštite, što ostavlja više prostora za kulturu i sport, čiji značaj ne treba zanemariti ako govorimo o kvaliteti života na ovim prostorima.

Ipak, aktuelna pandemija, uz onu ekonomsku komponentu života svakog čovjeka, u prvi plan stavlja potrebu ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu, što će svakako biti jedan od prioritetnih zadataka.

Travničanke i Travničani i u narednom periodu zaslužuju samo najbolje, sada je prioritet sačuvati zdravlje, ali je jednako potrebno razmišljati o ekonomiji i potrebama koje su u jednom dijelu iste, a u drugom, posebne za svaki dio općine Travnik.

Uz poštivanje tih specifičnosti, insistirat ćemo na cjelovitosti Općine Travnik, jer samo na taj način možemo naglasiti sve njene vrijednosti prepoznatljive po kontinuitetu i sigurnosti.

Sve to obavezuje na odgovornost, koja će doći do izražaja već 15. novembra.

Na tu vašu odgovornost i računamo, a onda nastupa odgovornost načelnika.

Press služba Općinske organizacije SDA Travnik

Ostale kandidate možete pogledati klikom na njihovo ime:

Elvis Imočanin

Elvedin Kanafija

Goran Pejaković

Haris Kaniža

Agencija DAN