BH Telecom
Aktuelno

Kantonalno tužilaštvo u Travniku se oglasilo o hapšenju policijskih službenika

BH Telecom

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti korupcije, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona pod kontrolom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona i Općinskog suda u Kiseljaku su u ranim jutarnjim satima pristupili realizaciji operativne akcije „VIZIR“.

Akcija se provodi na području Kiseljaka, gdje je slobode lišeno osam policijskih službenika iz Policijske stanice Kiseljak, zbog sumnje da su u proteklom periodu izvršili više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, primanje dara ili drugih oblika koristi kao i drugih krivičnih djela sa kojima se osumnjičeni dovode u vezu.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kojom prilikom su pronađeni određeni materijalni dokazi koji će se koristiti u toku krivičnog postupka.

Nakon što se osumnjičeni ispitaju, postupajući tužilac će odlučiti o stavljanja mjere pritvora prema istima, o čemu će javnost blagovremeno biti obavještena.

Kantonalno tužilaštvo SBK