BH Telecom
Kardinal Puljić u Travniku: Božić je vrijeme zbližavanja i radosti
photo: K. Kavazović
Aktuelno

Kardinal Puljić u Travniku: Božić je vrijeme zbližavanja i radosti

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić izjavio je u Travniku da predstojeći božićni blagdani predstavljaju vrijeme zbližavanja, kao i zajedničke radosti.

– Ne možemo se približiti Bogu, ukoliko nećemo jedni s drugima. Nitko se ne može spasiti sam jer uvijek smo suputnici na ovoj zemlji – kazao je kardinal Puljić novinarima, sudjelujući na tradicionalnoj božićnoj priredbi Katoličkog školskog centra (KŠC) “Petar Barbarić”.

Čestitajući katolicima predstojeći Božić, poželio im je da budu istinski sudionici božićne radosti, a “svim ljudima dobre volje da zajedno s njima dožive tu radost”.

– Lijepo je živjeti s ljudima koji su radosni… Neka se i komšije raduju, ne zato što slave Božić, nego da zajedno sudjelujemo u radosti. Da se ta radost umnaža na ovim našim prostorima, na kojima živimo jedni s drugima u različitosti, i da znamo svoje voljeti, a tuđe poštivati – kazao je Puljić.

Kardinal je, također, poručio kako je čovjekovo dostojanstvo Božji dar te da društvo mora biti organizirano tako da se to “dostojanstvo može ostvariti i da čovjek može živjeti svoja ljudska prava”.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!