BH Telecom
Konačno nakon 85 dana: Dvojica Travničana i Tuzlak se iskrcali sa kruzera na Filipinima
Konačno nakon 85 dana: Dvojica Travničana i Tuzlak se iskrcali sa kruzera na Filipinima - photo: Pinterest
Aktuelno

Konačno nakon 85 dana: Dvojica Travničana i Tuzlak se iskrcali sa kruzera na Filipinima

Pandemija koronavirusa u potpunosti je poremetila sve svjetske tokove, a među najpogođenijim su svakako uposlenici na velikim turističkim brodovima – kruzerima.

Među mnogobrojnim posadama kojima je zabranjeno iskrcavanje u sve svjetske luke našla su se tri Bosanca i Hercegovca zaposlena na kruzeru “Crystal Serenity” koji već gotovo tri mjeseca borave na brodu i čekaju dozvolu za iskrcavanje.

Kako su izjavili za Agenciju DAN, kompanija u čijem vlasništvu je ovaj brod im je osigurala maksimalne uslove za boravak i dodatno su se potrudili da posadi i putnicima olakšaju sve, ali dvojica Travničana i Tuzlak jedva čekaju da se vrate svojim porodicama.

“Crystal Serenity” je duže vrijeme bio usidren u blizini Novog Zelanda, Malezije i Filipina, a prethodno nisu urodili plodom pokušaji bh. konzula u Maleziji da im osigura iskrcaj i prijevoz za BiH.

Jutros im je konačno dozvoljeno iskrcavanje na Filipine i autobusima su prevezeni do aerodroma u Manili odakle će poletjeti avionom do Dohe, a odatle do Frankfurta i Zagreba gdje bi trebali sletjeti sutra oko 19:30 sati.

Agencija DAN