BH Telecom
Aktuelno

Krađe u stambenim prostorijama i trgovini: Policija u Travniku pronašla osumnjičene za ovo krivično djelo

Policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području Travnika. Prema prijavi, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena je provala u stambene prostorije vlasništvo A.G. koje ne nalaze u ulici Stanična, općina Travnik. Tom prilikom iz navedenih prostorija je ukraden jedan Play station sa konzolama, više različitih komada kozmetike i razne garderobe, kao i neutvrđena količina novca.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela K.M. rođen 1981.godine iz Travnika.

Također, policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Krađe“, koje je prijavljeno dana 15.01.2024.godine. Prema prijavi, iz trgovačke radnje koja se nalazi u ulici Bosanska, općina Travnik, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradeno je više komada različitih artikala, vrijednosti preko 100,00 KM.

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičena za izvršenje predmetnog krivičnog djela S.K. rođena 1983.godine iz Travnika.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa predmetnim krivičnim djelima.

MUP SBK/KSB