U Busovači pronađen kokain: Tri lica lišena slobode
U Busovači pronađen kokain: Tri lica lišena slobode - photo; MUP SBK/KSB / Travnicki.INFO
Crna Hronika

Krim policija i specijalci MUP-a SBK u akciji: U pretresima pronašli više paketića kokaina

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, Jedinice za specijalističku podršku, Tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Travnik i Policijske stanice Busovača su, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, uspješno realizovali operativnu akciju kodnog naziva „DIL“.

Naime, u utorak, 05.04.2023. godine, navedeni policijski službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres kuće, okućnice i ugostiteljskog objekta koji se nalaze u ulici Nikola Šubić Zrinjski, općina Busovača, a koje koristi B.K. rođen 1973.godine. U toku pretresa pronađeno je više paketića sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, digitalna vaga za precizno mjerenje kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje opojnih droga.

U nastavku aktivnosti, u istoj ulici izvršen je pretres kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi V.K. rođen 1968.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, dok su osumnjičeni B.K, V.K. i R.K. lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

MUP SBK/KSB / Travnicki.INFO