Transparency International
Aktuelno

Kriminal u SBK u konstantnom padu, Tužilaštvo dobilo pozitivnu ocjenu Skupštine SBK (FOTO)

Planet obuca

Na danas održanoj 3. redovnoj sjednici Skupštine SBK, delegati su se očitovali po pitanju 16. tačaka dnevnog reda.

Vrijedno je istaći da je delegatima prezentiran Nacrt Plana zaštite od požara i vatrogastva Srednjobosanskog kantona, a prezentirana je i informacija o implementaciji prioriteta za razvoj visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Delegati Skupštine posebno su bili zadovoljni prikazanim rezultatima rada Tužilaštva SBK, a vijećnicima se obratio glavni tužilac navedenog Tužilaštva, Dragan Popović.

”Tužilaštvo SBK je u velikom procentu obradilo i privelo kraju zaprimljene slučajeve. Sa ponosom možemo reći da je kriminal u SBK u konstantnom padu, a sve to je rezultat koordiniranog rada svih organa” izjavio je Popović.

Na pitanja delegata o maloljetničkom kriminalu i nasilju u porodici, glavni tužilac je obrazložiom da, po Krivičnom zakonu FBiH prijestupnik ne može biti osuđen na kaznu izdržavanja zatvora veću od 20 godina ukoliko je u trenutku izvršenja krivičnog djela bio mlađi od 21 godine. Popović je delegatima prezentirao rezultate obrada maloljetnih prijestupnika. Što se tiče nasilja u porodici, glavni tužilac je naglasio da veliki problem stvara neprijavljivanje ovakvih slučajeva.

Travnicki.INFO

Trebamo da znamo!