Aktuelno

Kriminalistička policija MUP-a Travnik kod vozača pronašla drogu speed

Dana 03.08.2019.godine oko 05,50 sati u PS Bugojno T.A., rođen 1976.godine, iz Bugojna prijavio je razbojništvo koje mu se dogodilo oko 4,20 sati na magistralnom putu 16.4, u blizini motela GENEX, općina Bugojno. Razbojništvo je  izvršeno od strane tri  osobe, koje su fizički napale T.A., nanijeli mu tjelesne ozljede, uništili osobni mobilni telefon, otuđili službeni telefon, novčanik sa ličnim dokumentima i novcem, te vozilo PMV Golf IV austrijskih registarskih oznaka, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.  Postupajući po prijavi policijski službenici PS Bugojno u 06,05 sati u mjestu Čipuljić, općina Bugojno,  pronašli su jednog od počinitelja, lice Š.M, rođen 1997.godine, iz Bugojna, koji je u cijelosti priznao saučesništvo u izvršenju nevedenog kaznenog dijela.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Dana 03.08.2019.godine oko 03,00 sati u mjestu Gavrine kuće, općina Busovača policijski službenici PS Busovača i Sektora kriminalističke policije MUP-a Travnik izvršili su zaustavljanje i kontrolu PMV marke BMW kojim je upravljao M.O. rođen 1984.godine iz Maglaja. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. 

MUP SBK/KSB/Travnicki.INFO