BH Telecom
Larisa Cerić i Harun Sadiković predvode bh. tim na SP-u u Budimpešti
photo: FENA
Sport

Larisa Cerić i Harun Sadiković predvode bh. tim na SP-u u Budimpešti

Judo reprezentacija Bosne i Hercegovine od 28. augusta do 3. septembra će učestvovati na svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti.

U izboru selektora Branislava Crnogorca boje naše zemlje na svjetskoj smotri će braniti osam predstavnika, šest judaša i dvije judašice.

U muškoj konkurenciji će nastupiti Petar Zadro (u kategoriji do 66 kg), Nikola Boljanović (do 73 kg), Rijad Dedejić i Toni Miletić (do 90 kg), Ibro Miladin (do 100 kg) i Harun Sadiković (više od 100 kg), te Aleksandra Samardžić (do 70 kg) i Larisa Cerić (više od 78 kg).

Po riječima generalne sekretarke Judo saveza Bosne i Hercegovine Arijane Jahe, najviše se očekuje od Larise Cerić, koja je ove godine osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Varšavi, te srebro i bronzu na Grand Prix turnirima u Antaliyji i  Dusseldorfu. Na svjetskoj listi najboljih judašica Cerić zauzima visoko drugo mjesto u svojoj kategoriji. Kod muškaraca najviše se očekuje od Haruna Sadikovića, koji je na EP-u osvojio peto mjesto.

– Na SP-u će biti izuzetno jaka konkurenciji, prijavljen je veliki broj učesnika. Naši  takmičari su vrijedno i naporno trenirali u Sarajevu, Trebinju, Zaostrogu i Mađarskoj, te spremno putuju u Budimpeštu. Sigurno je da će i ovog puta dati sve od sebe da ostvare dobre rezultate, što su ove godine i pokazali na najvećim međunarodnim takmičenjima. Ipak, dosta toga će zavisiti od žrijeba i samog takmičarskog dana – kazala je Jaha za Fenu.

Zbog teške finansijske situacije u Judo savezu naši takmičari u Budimpeštu odlaze u  dvije grupe, a prvi dio tima putuje 28. augusta.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!