BH Telecom
Aktuelno

Medvjed napao muškarca iz Travnika na Vlašiću: Nanio mu teške povrede u predvečernjim satima

Jučer u predvečernjim satima području Šešićke planine, tačnije u mjestu Stijene, medvjed je napao lokalnog pastira, potvrđeno je za portal Travnicki.INFO iz MUP-a SBK.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a SBK/KSB, Hasana Hodžića, policiju je obavijestio dežurni iz Hitne pomoći Doma zdravlja Travnik.

”Dana 14.09.2022. godine oko 20,15 sati u PS Travnik obratio se dežurni hitne pomoći Doma zdravlja Travnik, te je prijavio da je na području Šešićke planine, u predjelu zvanom Stijene medvjed napao osobu J.L. rođen 1979. godine iz Travnika, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede. Odmah po zaprimanju prijave službenici PS Travnik su pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.” zaključio je u izjavi za portal travnicki.info glasnogovornik Hodžić.

Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili od mještana, muškarac, inače lokalni pastir, zadobio je teže povrede, a napad se dogodio prilikom povratka u selo Đelilovac. Ljekari u Bolnici Travnik, također prema nezvaničnim informacijama, od sinoć se bore kako bi mu spasili nogu.

Travnicki.INFO