dstore
Midhet Sarajčić novi predsjednik NK Travnik
photo: Agencija DAN
Sport

Midhet Sarajčić novi predsjednik NK Travnik

Planet obuca

U četvrtak je u maloj sali Općine Travnik održana Skupština Nogometnog kluba Travnik. Na održanoj skupštini prva tačka dnevnog reda bila je usvajanje izvještaja sa prethodne sjednice, a nakon toga razrješenje prethodnog Upravnog odbora.

U novi Upravni odbor delegati Skupštine su jednoglasno izglasani ugledni privrednici i sportski radnici: Nihad Selimović, Mithat Asotić, Midhet Sarajčić, Mirsad Fazlić, Predrag Sučić, a iz prethodnog saziva Uprave ostali su Edin Teskeredžić i Muhamed Softić.

Za novog predsjednika Nogometnog kluba Travnik jednoglasno je izabran Midhet Sarajčić, ugledni sportski radnik i član Izvršnog odbora N/FS BiH.

S obzirom da Sarajčić nije bio prisutan na današnjoj Skupštini, jer se u isto vrijeme odvijala sjednica IO NFSBiH u Sarajevu gdje se birao selektor reprezentacije, u njegovo ime prisutnima se obratio član nove Uprave Predrag Sučić, koji se prije svega zahvalio delagatima na izglasavanju, a dodao je i da će se nova Uprava odmah uhvatiti rješavanja tekućih problema.

Prisutnima se obratio i razrješeni član Uprave kluba, Dženan Kos, koji je istakao da je ponosan i jako sretan na sve što je urađeno u vezi sa Akademijom NK Travnik.

U narednih nekoliko dana novi Upravni odbor zajedno sa predsjednikom Midhetom Sarajčićem će ažurno raditi na imenovanju novog šefa struke, te adekvatnom popunjavanju igračkog kadra kako bi se što prije osigurao opstanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

NK Travnik/Agencija DAN