BH Telecom
Ministarstvo u suradnji s Unicefom nabavlja dio informatičke opreme za učenike u SBK/KSB
Ministarstvo u suradnji s Unicefom nabavlja dio informatičke opreme za učenike u SBK/KSB
Aktuelno

Ministarstvo u suradnji s UNICEF-om nabavlja dio informatičke opreme za učenike u SBK/KSB

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB će putem UNICEF-a osigurati 10.000 KM za nabavku opreme informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Ministarstvo se javilo UNICEF-u s projektom „Unapređenje dostupnosti i kvalitete obrazovanja  za vrijeme COVID-19 pandemije“, a podrška UNICEF-a namijenjena je nabavci tableta.

Ovo je jedna od mjera koje smo mi poduzeli. Zahvaljujem Unicefu što je prepoznao i podržao naš projekt, a svakako ćemo i mi kroz ministarstvo osigurati dodatna sredstva. Mi ćemo informatička pomagala nabaviti u najkraćem mogućem periodu, sukladno zakonu o javnim nabavkama. Ovim putem pozivam i jedinice lokalne samouprave, ali i sve ostale koji žele i mogu dati doprinos u potpori procesu nastave na daljinu, prije svega kako bi olakšali učenicima neometano sudjelovanje u učenju na daljinu, što bi svakako olakšalo i njihovim roditeljima“, rekao je ministar Bojan Domić.

Prema informacijama kojima raspolaže ministarstvo u ovom trenutku informatička pomagala potrebna su za više stotina učenika iz SBK/KSB.

Ministarstvo je otvorilo Facebook stranicu „Učenje na daljinu SBK – KSB“ i e-mail adresu ucenjenadaljinuksb@gmail.com, na koje se mogu javiti svi učenici i roditelji, ali i djelatnici škola koji imaju određene tehničke probleme, među kojima i nedostatak informatičkih pomagala.

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB