Mješovita srednja škola Travnik svečanom akademijom obilježila Dan žena
Mješovita srednja škola Travnik svečanom akademijom obilježila Dan žena - photo: MSŠ Travnik
Aktuelno

Mješovita srednja škola Travnik svečanom akademijom obilježila Dan žena

Povodom obilježavanja Dana žena u amfiteatru srednjoškolskog centra, 7. marta 2023. godine, upriličena je svečana akademija. Učenici Mješovite srednje škole “Travnik” bogatim programom podsjetili su na ulogu i značaj bosanskohercegovačkih i svjetskih žena koje su ostavile poseban trag u historiji, nauci, kulturi i umjetnosti.

Žena i cvijet kao osnovni motivi objedinili su najljepše domaće i svjetske, tradicionalne i savremene stihove koje su učenici recitovali i pjevali na različitim jezicima – engleskom, njemačkom, francuskom i turskom. Svojim recitacijama, dramskim nastupom, muzičkim interpretacijama i plesnim izvedbama naši učenici oduševili su prisutne gošće za koje je svečanost i upriličena.
Na sceni su bili izloženi radovi Travničanke Anite Mikić, poznate teta Anite, koju pamtimo po rukotvorinama koje je stvarala iglom i koncem i donirala s plemenitim mislima širom svijeta. Svoju humanost je iskazala i prema našoj školi doniravši svoja djela za izgradnju škole.

Program su organizirale profesorice Aida Hodžić, Lejla Goran Bečiragić i Alisa Lopo. Svoj doprinos dale su i profesorice Suvada Trapo, Alisa Mrkonja, Selma Lolić, Esma Meštrovac, profesor Safet Beganović, te direktor škole profesor Adnan Grabus.

Svečanost su podržali: Grafički studio “Din”, “Nešto kao umjetnost” – Berina Bečiragić, KUD “Borac”, “Travnicki INFO”.

Najveća podrška realizaciji ovog programa su učenici naše škole koji su još jednom potvrdili svoju kreativnost i uspješnost.

Više fotografija pogledajte na: MSŠ “Travnik”