Transparency International
Mlade snage Akademije NK Travnik uskoro počinju sa pripremama: Veliki interes novih igrača
photo: NK Travnik
Sport

Mlade snage Akademije NK Travnik uskoro počinju sa pripremama: Veliki interes novih igrača

Planet obuca

Prozivka igrača i početak priprema juniorske selekcije NK Travnik koja će u sezoni 2018/2019. igrati Premijer ligu BiH zakazani su za nedjelju, 15.7. u 10:00 sati na stadionu Pirota.

Prema riječima trenera juniorske selekcije, Senada Bajrića, ekipa će nakon zasluženog odmora i medicinskih pregleda nastaviti sa trenažnim procesom: „Zbog izuzetno duge i naporne sezone koju je imala juniorska selekcija NK Travnik odlučili smo napraviti nešto duži odmor. Igrači su nakon iscrpljujuće završnice doigravanja za Premijer ligu zaslužili adekvatan odmor. Sada pak krećemo u novi ciklus, gdje nas očekuju utakmice sa najboljim juniorskim timovima u našoj državi. Naš cilj je da se pokažemo u najboljem svjetlu i izborimo što bolji plasman. Okosnicu tima činit će igrači koji su izborili plasman u Premijer ligu i kadeti naše Akademije koji ove godine prelaze u juniorsku selekciju.

Interes za igranjem Akademiji NK Travnik i Premijer juniorskoj ligi BiH iskazali su mnogi talentirani igrači iz naše zemlje, ali i inozemstva.

U pogledu toga, Dženan Kos, koordinator Akademije NK Travnik ističe da je travnička nogometna škola postala zanimljiva mnogim mladim igračima: „U posljednjih nekoliko dana imali pozive roditelja talentiranih igrača koji su spremni da sa svojim porodicama presele i nastane u Travniku, a sve kako bi njihovo dijete igralo na najvišoj nogometnoj razini u BiH. I to je svakako dimenzija koju je Premijer liga donijela ne samo klubu nego i cijeloj našoj općini. Mogućnost daljeg napretka igrača u Premijer ligi je zaista velika i upravo stoga mnogi mladi igrači žele da su u fokusu trenera i velikih klubova. To povećava konkurenciju, ali i kvalitet nogometa.

Također, u isto vrijeme zakazana je prozivka igrača i početak priprema kadetske selekcije NK Travnik koja će u sezoni 2018/2019. igrati Prvu ligu Federacije BiH.

Prema riječima trenera kadetske selekcije, Adnana Beganovića, ekipa će nakon odmora nastaviti sa trenažnim procesom i učešćem u Prvoj ligi Federacije BiH gdje je i u prošloj sezoni ostvarila zapažene rezultate: „Kadetska selekcija NK Travnik također kreće u novu sezonu sa velikim ambicijama. Nekoliko naših igrača prijeći će u juniorsku selekciju i igrati Premijer ligu BiH, ali od ovih igrača koji prema uzrastu ostaju u kadetskoj selekciji i novih igrača koji nam svakodnevno pristupaju napravit ćemo snažan tim koji će u narednoj sezoni pokušati izboriti doigravanje i plasman u najvišu razinu ovog takmičenja u BiH. Međutim, valja napomenuti da je Prva liga Federacije BiH izuzetno jaka i reklo bi se prava razvojna liga za mlade i talentirane igrače.

Akademija NK Travnik