BH Telecom
Mladi suci u Bugojnu odali počast Adisu Durakoviću
Mladi suci u Bugojnu odali počast Adisu Durakoviću
BiH

Mladi suci u Bugojnu odali počast Adisu Durakoviću (FOTO)

Nogometni suci SBK/KSB Abdaković Ermina, Saldum Senida, Šehić Malik i Avdibašić Eldar bili su jučer u Glavicama, gdje su proučili fatihu i položili cvijeće na mezaru rahm. Adisa Durakovića.

Dokaz da je rahm. Adis Duraković zavrijedio svojim radom i ponašanjem jeste činjenica da je delegacija mladih sudaca SBK/KSB došla u posjetu Bugojnu, gdje su u naselju Glavice proučili fatihu i odali počast svom prijatelju, kolegi, instruktoru i kontroloru koji je kroz svoj angažman zavrijedio ovog čina.

Mi ovaj čin planiramo već određen vremenski period. Čekali smo da se situacija ohladi i da stupimo u kontakt sa porodicom našeg rahm. Adisa. Nakon što smo stupili u kontakt, došli smo ovdje u Bugojno da odamo počast našem Adisu, koji je bio osoba koja je svoj angažman ostavila u sportu, naročito kroz sudijsku organizaciju, kroz koju se borio za naša prava i pomagao nam na razne načine. Mišljenje nas jeste da je ovo bila naša obaveza. Bilo bi nam na sramotu svima da nismo došli da se sjetimo našeg Adisa.

Hvala porodici rahm. Adisa što nam je dala dozvolu za ovo. Molimo dragog Boga da im olakša, a našeg Adisa da uvede u džennet.”

Rahmetli Adis Duraković je bio nogometni sudac, instruktor i kontrolor suđenja. Usljed teškog stanja uzrokovanog virusom COVID-19 je preminuo prije 2 mjeseca.

Mladi ljudi i sportski radnici kojima preokupacija nisu izbori su pokazali svoju iskrenu kolegijanost i kulturu. Ovaj čin bi trebali da slijede mnogi sportski radnici i sportisti.