X
    Categories: Aktuelno

Mladi travnički šahisti donijeli četiri medalje u svoj grad

Mladi travnički šahisti donijeli četiri medalje u svoj grad

25. Kadetsko i juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH održano je u Kulen Vakufu u periodu 11-14. april 2019. godine.

Predstavnici Šahovskog kluba ”Travnik”, kao jedna od najmnogobrojnijih delegacija, ponovo su napravili izvrsne rezultate i okitili se sa ukupno četiri medalje.

Mehmed Topoljak je u konkurenciji kadeta do 14 godina nadmoćno trijumfovao sa 4,5 poena iz 5 partija i tako drugu godinu zaredom postao federalni prvak.

Sajra Dedić je u konkurenciji kadetkinja do 10 godina osvojila drugo mjesto, dok je isti vrijedan rezultat postigla i Nejla Čaušević u konkurenciji kadetkinja do 14 godina.

Uspjeh naših mladih šahista zaokružio je Mijo Kovač osvajanjem trećeg mjesta do 18 godina.

Nastupili su još i Miralem Ganić koji se u grupi kadeta do 12 godina do posljednjeg kola borio za visok plasman, no, na kraju završio na 7. mjestu, te Lamija Ganić koja je među kadetkinjama do 12 godina bila šestoplasirana.

Naše čestitke idu mladim šahistima, kao i voditelju Škole šaha ŠK ”Travnik” majstoru Smailu Dautoviću, dok se ispred nas nalazi nastup na državnom prvenstvu i borba za plasman na međunarodna takmičenja” – navode iz Šahovskog kluba Travnik.

Agencija DAN

Travnik:
Related Post