Aktuelno

Molimo sve da podijele: Pozovimo humanitarni broj za studenticu Aminu iz Bugojna!

Apel pokrećemo za Aminu. Operisala je tumor kičmene moždine. Pozivom na broj 17041 donirate 2 KM. Molimo vas za podjelu apela.

Nikada ne biste rekli da je na obje fotografije ista djevojka. Nažalost jeste. Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je neprepoznatljiva.

Njen studentski život je završen prije nego je i počeo. Upisala je fakultet i dobila index, ali se razboljela u avgustu 2023. i predavanja je dočekala u bolničkom krevetu. Njenu mladost, snove i planove uništila je teška bolest.

Ljekari u našoj zemlji su joj preporučili operaciju i liječenje u inostranstvu. Jako rizična operacija na kičmenoj moždini je već urađena u Istanbulu, a sada joj slijede radioterapije. Za njeno liječenje je potrebno 24.285 eura.

Mi smo dali klinici garanciju da ćemo pokriti troškove operacije od 15.500 eura, za radioterapije je potrebno 4.500 eura i sanitetski prevoz 4.285 eura.

Ova mlada djevojka ima brata blizanca, a sa mamom, sestrom te dedom i nanom živi u njihovoj porodičnoj kući.

 

Pomozimo ovoj mladoj djevojci da ozdravi, a osim poziva na broj 17041 donacije su moguće i klikom na opciju DONIRAJ ODMAH ili naših žiro računa.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Travnicki.INFO