BH Telecom
Aktuelno

MSŠ Travnik prigodnom ceremonijom obilježila Dan škole (FOTO)

U prepunom amfiteatru Svečanom akademijom obilježen je 21. mart – Dan škole. Današnja svečanost je imala poseban značaj jer je upriličena u prostorijama nove zgrade. To je bila prilika da se ukaže i na historijski značajne činjenice naše škole. Prije svega, da je izgradnje naše škole trajala od 1882. do 1889. godine. Poslije sarajevske gimnazije, je najstarija srednjoškolska ustanova u BiH. Tokom djelovanja škola je više puta mijenjala svoj naziv, nosila je nazive: “Državna realna gimnazija Travnik”, Gimnazija “22. oktobar” Travnik, Srednjoškolski centar “Antun Mavrak”, Srednjoškolski centar usmjerenog obrazovanja “Antun Mavrak” Travnik. Od 1994 / 1995. godine nosi naziv Mješovita srednja škola “Travnik”.
Svojim kolegama, zaposlenicima i učenicima čestitku povodom Dana škole uputio je direktor škole Adnan Grabus, naglasivši da školu trenutno pohađa 915 učenika, upisanih u 37 odjeljenja. Osim što je najbrojnija škola, po rezultatima i uspjesima se ubraja u najbolju školu našeg područja.

Danas, posebno ohrabruje i raduje činjenica da naši učenici imaju adekvatnije uslove za usvajanje novih znanja u prostorijama nove zgrade.
Svečanost su upotpunili učenici naše škole koji su još jednom oduševili prisutne svojim izvedbama muzičkih, dramskih i plesnih tačaka.
Dan ranije, 20. marta 2023. upriličena je dodjela diploma za najbolje učenike školskih takmičenja iz znanja, umjetnosti i takmičenja odjeljenskih zajednica.

MSŠ Travnik