dstore
Aktuelno

MSTŠ Travnik dobila priznanje Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke

Planet obuca

Nagrada Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke našoj školi je rezultat poticanja talenata kod naših učenika na svim poljima nauke, sporta, umjetnosti i književnosti. Naša škola se našla među 27 nagrađenih škola iz svih deset kantona FBiH. Naša učenica Mehić Lamija koja se obrazuje za zanimanje elektrotehničar informacijskih tehnlogija je također nagrađena za odličan uspjeh iz svih predmeta, rezultate koje postiže u sportu na državnom nivou i društveno odgovornim aktivnosti na jačanju nauke i izvrsnosti na svim poljima.

Mješovita srednja tehnička škola ima izuzetno uspješan period iza sebe, možemo se pohvaliti prepoznatljivim rezultatima u svim segmentima, koji su ostvareni u proteklom periodu. Mješovita srednja tehnička škola ima izuzetne učenike, najopremljenije kabinete koji su isključivo namjenjeni spoznaji savremenih metodologija u nastavi i primjeni istih, što je rezultiralo najvećem broju upisanih učenika u kantonu predhodnih godina. Naši učenici postižu vrhunske rezultate kako u nstavnim tako i u vannastavnim aktivnostima. Škola koja uvodi nova inovativna zanimanja prateći ekonomske potrebe i svjetske trendove za koje učenici stječu kompetencije potrebne za tržište rada. Svaka nova generacija iznjedri veliki broj učenika, budućih studenata i stručnjaka na prestižnim fakultetima kako kod nas tako i van granica. Škola je prepoznata kao škola izvrsnosti po pitanju prevencije nasilja, po čijem će modalitetu raditi ostale škole u federaciji.

Sve gore navedeno potvrđuje i ovo priznanje, koje je naša škola dobila od Federalnog ministarstva obrazovanja.

Hvala svima koji prepoznaju predan rad i trud zaposlenih, koji uče i potiču učenike da stječu i usaavršavaju svoje znanje, stvarajući tako zdravu mladost i svjetliju budućnost, a sve su to elementi koji omogućavaju bolje uslove za život i rad u BiH.

MSTŠ Travnik/Agencija DAN