dstore
MUP SBK/KSB: Počinje nova školska godina!
MUP SBK/KSB: Počinje nova školska godina!
Aktuelno

MUP SBK/KSB: Počinje nova školska godina!

Planet obuca

Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i ove godine provodi pojačane planske aktivnosti povodom početka nove školske godine. Aktivnosti će biti usmjerene na povećanje stepena sigurnosti učenika u saobraćaju, a provodit će se u okviru akcije pod nazivom  „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“.

Osnovni cilj ove akcije je poboljšanje stepena sigurnosti djece, odnosno učenika kao učesnika u saobraćaju, koja uključuje i edukaciju učenika u oblasti saobraćajnih pravila, sa posebnim akcentom na opasnosti koje ih očekuju.

Planirane aktivnosti će se realizovati, između ostalog, pojačanim prisustvom policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova i drugih mjesta gdje učenici prelaze preko saobraćajnih traka, a gdje postoji realna opasnost. Ovakav pristup predstavlja dodatno upozorenje svim učesnicima u saobraćaju na poštivanje saobraćajnih propisa.

POZIVAMO VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da učenici pokušaju prijeći kolovoz.

MOLIMO RODITELJE–  još jednom upozorite svoju djecu  na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju i  pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122, jer na taj način doprinosite sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Sve navedene aktivnosti će se realizovati uz puno poštivanje svih epidemioloških mjera koje su naložene od strane nadležnih kriznih štabova u cilju sprečavanja širenja korona virusa na našem području.

MUP SBK/KSB