Aktuelno

MUP SBK/KSB tokom novogodišnjih praznika: Maloljetnica teško povrijeđena u nesreći, 10 vozača zadržano zbog alkoholiziranog stanja…

Tokom protekla 4 dana na području Srednjobosanskog kantona prijavljena je 5 krivičnih djela.

Dana 30.12.2022.godine oko 21,00 sati u ulici Nugle II, općina Bugojno, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke „Mini One“, kojim je upravljao N.Dž. rođen 1993.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole, putnica u vozilu S.J. rođena 1989.godine iz Bugojna, je dobrovoljno predala određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 04.01.2023.godine oko 01,20 sati u ulici Kulina Bana, općina Bugojno, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao J.K. rođen 1999.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže, dok je 5 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Dana 01.01.2023.godine oko 00,55 sati na magistralnom putu u mjestu Rostovo, općina Bugojno dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke VW Golf, kojim je upravljao S.T. rođen 2003. godine iz Donjeg Vakufa. U vozilu se nalazila maloljetna osoba koja je u ovoj nezgodi zadobila teže tjelesne povrede, dok je vozač zadobio lakše tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Bugojno.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 698 prekršajnih naloga, od kojih su 74 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 65 vozača,od kojih je 10 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

MUP SBK/KSB