Aktuelno

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavljaju se turistički potencijali Srednje Bosne (FOTO)

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona predstavlja turističku ponudu Srednje Bosne u okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu koji se održava u periodu od 23. do 26.02.2023. godine.

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB je istaknuo da svake godine bilježe sve više posjeta iz Srbije.

“Nadamo se da ćemo ovom prezentacijom turističke ponude i usluga doprinijeti popularizaciji naših resursa i destinacija, a samim time još većoj posjeti turista Srednjoj Bosni”, kazao je Matošević.

U promociji turističke ponude Srednje Bosne na Beogradskom sajmu turizma zajedno sa Turističkom zajednicom SBK/KSB pored predstavnika Ministarstva privrede SBK/KSB, učestvuju i predstavnici JU Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Predstavnik JU Agencije Dragan Glavaš koji na Beogradskom sajmu predstavlja turističku ponudu kraljevskog grada Jajca kazao je da se tokom proteklih godina povećao broj turista iz Srbije, te da je ovo također odlična prilika za dodatnu promociju.

Cjelokupna ponuda Srednje Bosne predstavlja se u HALI 1 na zajedničkom štandu sa drugim turističkim zajednicama iz F BIH.

Beogradski sajam turizma će i ove godine predstaviti brojne popularne sjetske destinacije sa sve raznovrsnijom turističkom ponudom, autentičnim smeštajnim kapacitetima prilagođenim savremenim turistima. Najnoviji trendovi u međunarodnoj turističkoj industriji, kao i inovativni koncepti i perspektive u razvoju turističkog biznisa biće centralne teme koje će okupiti i poslovne posjetitelje i ljubitelje putovanja.
Na sajmu također učestvuju najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Travnicki.INFO