BH Telecom
Na putevima BiH smanjena vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove
BiH

Na putevima BiH smanjena vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove

Vidljivost je ovoga jutra zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se putni pravci: Bosanski Petrovac-Bihać, Zenica-Doboj, Teslić-Doboj-Tuzla, kao i puteve na području Livna, Glamoča, Kupresa i Tomislavgrada.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura vozači se upozoravajku na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na putevima koji vode preko planinskih prijevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i Turbe-Karanovac. Na dionici Brod na Drini-GP Humupozoravamo na česta obrušavanja sniježnih lavina.

Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu i mole se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prijelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!