BH Telecom
Na vrhu Vlašića se zavijorila najveća zastava Republike BiH
Na vrhu Vlašića se zavijorila najveća zastava Republike BiH
Aktuelno

Na vrhu Vlašića se zavijorila najveća zastava Republike BiH (FOTO+VIDEO)

BH Telecom

Današnja manifestacija “Dani pobjede, dani ponosa” na Vlašiću uistinu je događaj na koji će se ponositi svi Bosanci i Hercegovci.

Organizacija jednog ovakvog događaja zasigurno je iscrpila i posljednji atom snage organizatora, ali nesporno je da svi koji su bili uključeni u organizaciju mogu osjećati zasluženi ponos.

Na Vlašić su stigli članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić i Denis Bećirović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, mnogobrojni borci i komandanti koji su bili uključeni u ratne vlašićke operacije, njihove porodice i prijatelji.

Sa Vlašića smo danas poslali jasnu poruku svim patriotima kojima je Bosna i Hercegovina u srcu, da smo jedinstveni i beskompromisni u očuvanju domovine i da smo sposobni izdići se iznad partikularnih interesa bilo koje vrste i prirode, da bismo je očuvali i odbranili, a još jasniju poruku šaljemo onima koji ne vole Bosnu i Hercegovinu, koji bi željeli da ona nestane, da smo je spremni braniti svim dozvoljenim sredstvima i po svaku cijenu. Zato smo danas uz zvuke himne Republike Bosne i Hercegovine, na najvišem vrhu Vlašića podigli monumentalnu zastavu s ljiljanima baš onako kako je to uradio naš komadant rahmetli general Mehmed Alagić kada su združene snage armije Republike Bosne i Hercegovine oslobodile Paljenik, najviši vrh Vlašića i najavili svoj pobjedonosni hod ka konačnoom oslobođenju države.” – rekao je u svome obraćanju Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik.

Položeno je cvijeće i odata je počast svima koji su za Bosnu i Hercegovinu dali svoje živote, a šest nosilaca priznanja Zlatni ljiljan podiglo je zastavu Republike Bosne i Hercegovine na lokalitetu Paljenik.

U nastavku poigledajte našu fotogaleriju i video HAYAT Televizije, koji objavljujemo uz njihovo odobrenje.

Naš video sa Galice ćemo objaviti večeras.

Travnicki.INFO