BH Telecom
Aktuelno

Nakon izvanrednih rezultata: Načelnik ugostio Samera Kolasevića i predstavnike SSK “Target” (FOTO)

BH Telecom

Općinski načelnik Kenan Dautović, po već ustaljenoj praksi kontinuirano prati i podržava rad sportskih klubova i pojedinaca koji ostvaruju uspješne rezultate u oblasti sportskih takmičenja i aktivnosti.

Stoga je u svom kabinetu, danas ugostio predstavnike sportskog streljačkog kluba „Target“ iz Travnika, koji su u vrlo kratkom vremenskom periodu, nakon samog osnivanja, ostvarili zapažene rezultate.

Razlog današnjeg susreta, između ostaloga bio je i prilika da se uputi čestitka povodom osvojenog prvog mjesta na Drugom prvenstvu FBiH u streljaštvu u disciplini serijske vazdušne puške, Sameru Kolaseviću, te drugim takmičarima, ali i kompletnom rukovodstvu Kluba.

Ovogodišnje prvenstvo, kako je kazao predsjednik Kluba Rašid Kasumović, okupilo je 15 streljačkih klubova sa ukupno 199 strijelaca u kategorijama pioniri/pionirke, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke i seniori/seniorke, a “Target” je u pratnji sekretara i trenera kluba, nastupio sa ukupno 26 takmičara, koji su također ostvarili izvanredne rezultate.

„Sama činjenica da je na području Srednje Bosne osnovano čak 12 sportsko-streljačkih klubova, govori o tome koliko interesovanje danas postoji za ovom vrstom sportske aktivnosti, a mladi ljudi koji ostvaruju odlične rezultate nas dodatno podstiču da radimo na još sanžnijem omasovljenju sportskog streljaštva“, istaknuo je Kasumović.

Kako je kazao načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, Općina, također i putem javnih poziva za sufinansiranje vrhunskog sporta iz budžeta, financijski podržava sportiste sa područja teritorije Travnika.

„Zahvaljujući nizu uspješnih rezultata i brojnim osvojenim medaljama i peharima, Target je uspio izgraditi respektabilan ugled i poštovanje u vrlo kratkom vremenskom periodu, ne samo u Travniku, već i u cijeloj BiH“, kazao je Dautović.

Travnicki.INFO