Ne koristite stari put za Vlašić koji je blokiran lavinama
Ne koristite stari put za Vlašić koji je blokiran lavinama - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Ne koristite stari put za Vlašić koji je blokiran lavinama

Kao i svakog vikenda kolone vozila su se i jutros uputile na Vlašić. 

Naravno, većina za to koristi regionalni put R-413, Turbe-Gostilj-Mudrike-Babanovac, koji je uvijek prohodan, iako smo jutros svjedočili velikim količinama leda, posebno na opasnim krivinama između Gostilja i Hajdučkog dola (raskrsnice za Vitovlje i Babanovac), te je i ovom dionicom neophodan povećan oprez.

Problem nastaje kada građani odluče koristiti stari put za Vlašić koji sa Kalibunara vodi preko Ovčareva i Galice do Babanovca. Ovaj put je već duži period, od posljednjih obilnih padavina, potpuno blokiran i njime nije moguće odvijanje saobraćaja, ali vozači koji krenu tim putem saznaju to tek nakon nekih 15 kilometara, na dionici od lokaliteta “Veliki Kik” do ulaska na Galicu.

Nerijetko, one koji ne znaju put na ovu dionicu usmjeravaju aplikacije u navigacijskim uređajima, a svakako da bi najdalje negdje kod Ovčareva morao biti saobraćajni znak koji to vozačima i jasno govori.

Apel upućujemo na zahtjev naše čitateljke koja je jutros spašavala jednu porodicu na toj dionici i kojoj se zahvaljujemo za ovu napomenu.

Agencija DAN