BH Telecom
Aktuelno

Nesvakidašnji jesenji cvijetnjak u Travniku

Teško da već prolaskom prema Žitarnici niste zapazili prekrasno cvijeće na prozorima naših sugrađana. Mnogi zastanu i dive se, čak i ako nemaju baš velike sklonosti prema cvijeću.

Naročito pažnju zaokuplja ovakav izgled u već poodmakloj jeseni u Travniku .

Uređene okućnice, ali i cvijećem ukrašeni prozori i balkoni nisu rijetkost i kao takvi stvaraju poseban ugođaj u okruženju u kojem se nalaze.

Upravo takav ugođaj tokom cijelog ljeta, svake godine, daje pogled na prozore u donjem dijelu grada, pored Šarene džamije.

Vidno njegovano cvijeće, nerijetko zaokuplja pažnju brojnih turista a dive se i sugrađani, naročito sada u jesenjem periodu, kada ovaj prekrasni prozorski cvijetnjak, čak i na pragu novembra, ne gubi ništa od svoje ljepote.

Sve ovo govori o ljubavi vlasnika, te velikom uloženom trudu, čiji su rezultati vidljivi i sada. Dobar su primjer, kako za ljubav prema cvijeću nisu potrebne velike površine, prigradska naselja i dvorište.

Dobar su primjer i drugim vlasnicima stanova, da s malo truda, jer nekada je dovoljan i jedan cvijet, mogu doprinijeti nekom novom izgledu grada.

Teško ostvarivo, jer nemaju svi iste sklonosti i mogućnosti, ali prosto izmami osmijeh pa i sama pomisao da ovako cvijeće nekada krasi sve prozore duž glavne gradske ulice.

Agencija DAN