dstore
Nihad Selimović novi predsjednik FK Željezničar Sarajevo
Nihad Selimović novi predsjednik FK Željezničar Sarajevo - photo: FENA/Haris Dedović
Sport

Nihad Selimović novi predsjednik FK Željezničar Sarajevo

Planet obuca

Bosanskohercegovački biznismen i predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba Spars Nihad Selimović izabran je za novog predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar.

Imenovanjem na današnjoj Skupštini sarajevskog kluba, Selimović je na toj poziciji zamijenio Senada Misimovića koji je ranije ove sedmice podnio ostavku zajedno sa članovima Upravnog i Nadzornog odbora FK Željezničar.

Selimović se nakon imenovanja obratio medijima, te naglasio da je u ovom trenutku Željezničaru najvažniji „mir u kući“ i jedinstvo unutar kluba, te da priče o podjelama i klanovima unutar kluba moraju prestati.

Zalažem se za jednistvo u klubu i da vrata Željezničara budu otvorena svim dobronamjernim ljudima. Moramo pohvaliti neke stvari koje je radila prethodna uprava, počev od infrasturukture, a nova uprava će dati sve od sebe da nastavimo tim kolosijekom. Međutim, neke stvari nisu bile zadovoljavajuće, a prije svega mislim na sportske rezultate i mi ćemo u tom segmentu pokušati učiniti mnogo, jer svjesni smo da bez rezultata neće biti publike, a samim tim ni sponzora, novca i titule – izjavio je Selimović.

Novi predsjednik FK Željezničar ističe da situacija u klubu u ovom trenutku nije sjajna, ali da svi u klubu odmah trebaju raditi na sastavljanju stručnog štaba i ekipe za nastavak sezone. Naglašava da je Amar Osim najbolje rješenje za trenera Željezničara.

Postoji lista želja, naravno nismo ni s kim razgovarali prije imenovanja, tek trebamo obaviti razgovore s kandidatima, ali svakako prvi na listi želja je Amar Osim, najtrofejniji trener kluba i on bi u ovom trenutku bio najbolje rješenje. Vidjet ćemo da li ćemo uspjeti postići dogovor s njim – objašnjava Selimović.

Dodaje da finansijski izvještaj nije podnesen jer je nepotpun, ali da je poznato da je finansijsko stanje u klubu loše, te da je račun kluba u ovom trenutku blokiran.

Željezničar je danas dobio i novog predsjednika Skupštine, a na tu poziciju je imenovan Adnan Džindo, koji ističe da je prvi cilj imenovanje novih izvršnih organa uprave kluba.

Moj osnovni cilj je da pomognem u smirivanju situacije unutar Željezničara a zatim da se posvetimo sportskom segmentu. Čestitam Misimoviću i članovima prethodnog Upravnog i Nadzornog odbora koji su zaista napravili ogroman iskorak u infrastrukturnom i organizacionom smislu. Na nama je da nastavimo tim putem – izjavio je Džindo.

FENA/Agencija DAN