BH Telecom
Njemačka delegacija posjetila deminirani teren u Bijelom Bučju
Njemačka delegacija posjetila deminirani teren u Bijelom Bučju
Aktuelno

Njemačka delegacija posjetila deminirani teren u Bijelom Bučju

Delegacija ambasade Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, koju je predvodio vojni ataše pukovnik Franz-Josef Nolte, posjetila je 04.11.2021. godine lokaciju na kojoj su se izvodile aktivnosti protuminskog djelovanja u okviru projekta Land Relase, pod nazivom “MSP Bijelo Bučje” BHMAC ID (045), općina Travnik.

Cilj posjete predstavnika ambasade Savezne Republike Njemačke je da se detaljnije upoznaju sa karakteristikama naprijed navedenog minskog sumnjivog područja, realizovanim, odnosno završenim aktivnostima, kao i ostvarenim rezultatima na naprijed navedenom projektu.

Istog dana izvršena je i primopredaja završenog “MSP Bijelo Bučje” čija površina ciljano očišćenog projekta iznosi 2.600.000 m2.

Primopredaji su prisustvovali Načelnik Općine Travnik prof. dr. Kenan Dautović i pomoćnica načelnika Općine za civilnu zaštitu mr. Nura Adilović, koji su se zahvalili Ambasadi SR Njemačke na finansiranju projekta protuminskog djelovanja, te humanitarnoj organizaciji Norwegian People’s Aid i BH MAC-u na uspješnoj realizaciji ovog projekta.

Agencija DAN