Nogometaši Sarajeva sa izmijenjenim sastavom protiv Travnika
photo: Agencija DAN
Sport

Nogometaši Sarajeva sa izmijenjenim sastavom protiv Travnika

Nogometaši Sarajeva sutra će na stadionu Pirota protiv domaće ekipe Travnika igrati uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

“Bordo” klub  je u prvoj utakmici na teškom terenu na Koševu slavio sa 2:0, golovima Amera Bekića, a rezultat je mogao biti veći, s obzirom na to da su igrači Sarajeva propustili nekoliko izvrsnih prilika za postizanje gola.

Iz domaće ekipe najavljuju da igračima Sarajeva žele otežati put do polufinala Kupa BiH, ali da su svjesni da uloga favorita ipak pripada gostima.

Nepoznanica među klubovima nema, a u oba tabora svi igrači konkurišu za sastav. Ipak, s obzirom na to da susret sa Travnikom Sarajevu dolazi između dvije teške utakmice, domaće protiv Širokog Brijega, te gostujuće protiv Slobode izvjesno je da će Sarajevo igrati sa izmijenjenim sastavom.

Sarajevo je gostovalo Travniku na 22 utakmice do sada, uz učinak od 10 pobjeda, dva remija i 10 poraza, sa negativnom gol razlikom 32:38. Najviše nastupa protiv Travnika je upisao Faruk Ihtijarević, ukupno 12, a po tri gola protiv Travnika su postigli Alen Avdić, Alen Škoro i Krste Velkoski, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Glavni sudija sutrašnje utakmice između Travnika i Sarajeva, koja se igra od 15 sati, bit će Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva, a njemu će asistirati Bojan Maksimović, Damir Lazić i Dragan Petrović.

FENA