BH Telecom
Nogometni klub Travnik traži prekid natjecanja u ovoj sezoni
Nogometni klub Travnik traži prekid natjecanja u ovoj sezoni - photo: Agencija DAN (arhiv)
Sport

Nogometni klub Travnik traži prekid natjecanja u ovoj sezoni

Nogometni klub Travnik danas je uputio pismo odgovornima u Nogometnom savezu Federacije BiH u kojem se obrazlaže trenutna situacija u ovom klubu.

Sadržaj pisma prenosimo u cjelosti:

Ovim putem Vam se obraćamo vezano novonastalu situaciju uzrokovanu virusom Covid-19 koja je nažalost pogodila našu zemlju, te je prekinula sva dešvanja, pa tako i sportska.

Uz sve probleme sa kojima se susrećemo na prvo mjesto stavljamo igrače i njihovu zdravstvenu zaštitu. Ponovni nastavak prvenstva, okupljanje i treniranje igrača nije moguće. Kako zaštititi zdravlje igrača, a da pritom ne mislimo isključivo na mogućnost zaraze koronavirusom, uzevši u obzir da jednaku, ako ne i veću prijetnju zdravlju igrača predstavIja ritam utakmica tijekom ljetnjih mjeseci, u kojima je patrebna maksimalna skrb, koju, naravno, vodstvo klubova nije u mogućnosti ni finansijski, a ni zbog uvjeta na samim stadionima, pružiti zbog novonastale situacije.

Osim borbe sa virusom Covid-19, sportski klubovi bore se i sa velikim finansijskim problemlma koji dovode u pitanje stabilnost i opstanak klubova. Većina klubova finansijski ovisi o pomoći lokalnih zajednica koja je novanastalom situacijom stopirana. Ostali sponzori vode veliku borbu kako bi sačuvali svoja radna mjesta, zbog toga smo uskraćeni i za njihovu pomoć.

Veliki problem predstavlja obezbjediti kvalitetan smještaj i ishranu igračima, s obzirom na uslove koje je potrebno ispuniti.

Stav NK Travnik je da ponovno okupljanje i treniranje igrača nije moguće, te da nije u skladu sa zaštitom njihovog psihičkog i fizičkog zdravlja koje im želimo pružiti, kako u regularnim uvjetima, tako i u ovim, izvanrednim.

Ovim putem predlažemo da se iskoristi nadolazeći period na način da ne obavezujemo Prvu ligu FBiH na nastavak natjecanja, nego na pripreme klubova te vrijeme pripreme igrača za predstojeću sezonu 2020/2021.

Sportski Vas pozdravljamo!”

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!