Aktuelno

Nova godina u SBK: Inspekcije na terenu, policija upozorava na alkohol zbog povećanja smrtno stradalih u saobraćaju

Planet Obuca

Inspekcije u Srednjobosanskom kantonu bit će na terenu u novogodišnjoj noći, kazao je to danas nakon sjednice kantonalne vlade ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić.

Na području SBK neće biti organiziranih javnih dočeka Nove godine, a građanima i ugostiteljima omogućeno je da, uz poštivanje epidemioloških mjera, organiziraju proslave u najluđoj noći.

– Inspekcija će biti na terenu, jučer smo imali komunikaciju s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) oko organizacije. Neka ljudi ne misle da neće biti nikakvih kontrola – kazao je Matić.

U zadnjih nekoliko dana na saobraćajnicama poginule su četiri osobe, stoga iz MUP-a pozivaju građane na odgovorno ponašanje tijekom novogodišnje noći, s posebnim naglaskom na izbjegavanje vožnje pod utjecajem alkohola i poštivanje epidemioloških mjera.

– Mislim da je broj smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama premašio prošlu godinu što je posljedica nesavjesnog ponašanja vozača. Svi građani se trebaju ponašati u skladu s trenutnom situacijom, a tu mislim i na epidemiološke mjere – rekao je kantonalni ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović.

Fena/Travnicki.INFO