Aktuelno

Nova akcija travničkih vatrogasaca: Vozilo sletjelo na nepristupačni teren, pravovremenom reakcijom vozač je zbrinut (FOTO)

Sinoć se na putnom pravcu Turbe – Bijelo Bučje dogodila saobraćajna nesreća, a zbog specifičnosti u akciju spašavanja morali su se uključiti i travnički vatrogasci.

Vrijedno je istaknuti da su prije samog dolaska TVJ Travnik i policije, prvi na licu mjesta bili pripadnici Službe za hitnu medicinsku pomoć JU Dom zdravlja Travnik, a isti su i najzaslužniji što je pacijent adekvatno zbrinut na licu mjesta, a nakon obrade isti je proslijeđen na KCUS. Uloga ove ekipe često je podrazumijevajuća u očima građana, a definitivno je plemenitost ovog poziva posebna.

Njihovo saopćenje sa lica mjesta prenosimo u cjelosti.

”Sinoć u 23:45 sati dobili smo dojavu od Policijske stanice Travnik da je na putnom pravcu Turbe – Bijelo Bučje došlo do slijetanja putničkog motornog vozila u kojem se nalazilo jedno lice. Također smo obaviješteni da je vozilo sletjelo u nepristupačni dio terena gdje je veoma teško prići vozilu i vozaču. Dežurna ekipa pod komandom iskusnog rukovodioca akcije, Elvisa Melića, odmah se uputila na lice mjesta sa automehaničkim ljestvama, a ekipa iz pripravnosti sa navalnim vozilom kako bi došla do vozila i vozača. Po dolasku na lice mjesta i uz pomoč ljestava i reflektora na korpi locirali su vozača koji je bio van vozila i koji je davao znakove života. Zbog niskog rastinja nismo mogli spustiti ljestve pa su naši pripadnici bili prinuđeni motornom pilom prokrčiti trasu kako bih došli do povrijeđenog. Nakon što smo stvorili mogućnost spuštanja korpe na mjesto gdje se nalazio povrijeđeni sa pripadnikom Hitne pomoći Travnik uspjeli smo povrijeđenog unijeti u korpu i zatim istog izvući do kola hitne pomoći. Povrijeđenog vozača su preuzeli dežurni ljekar i osoblje hitne pomoći koji su zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Travnik sve vrijeme bili na licu mjesta i pomagali u akciji spašavanja.” saopćili su iz TVJ Travnik.

Travnicki.INFO