BH Telecom
Aktuelno

Obavijest građanima iz Porezne uprave FBiH

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su 26.06.2024. godine 29 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, na području Kreševa, Kiseljaka, Fojnice, Viteza, Travnika, Jajca i Donjeg Vakufa kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i drugih uslužnih djelatnosti. Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažovanje neprijavljenih radnika.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 15 neprijavljenih radnika i 17 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažovanje neprijavljenih radnika i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja izdata su 22 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 72.500,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

PUFBiH

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!