BH Telecom
Aktuelno

Obilježena 14. godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu u Bugojnu

Dana 27.06.2024.godine u Bugojnu je obilježena 14.godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno u kojem je poginuo policijski službenik PS Bugojno Tarik Ljubuškić, dok je ranjeno 6 policijskih službenika.

U okviru obilježavanja navedene godišnjice položeno je cvijeće na spomen obilježju u blizini zgrade policijske stanice Bugojno, gdje je učenjem fatihe i na drugi prigodan način odata počast poginulom policijskom službeniku.

Kao i ranijih godina, obilježavanju godišnjice pored članova porodice poginulog policijskog službenika i predstavnika MUP-a Srednjobosanskog kantona, prisustvovala je delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na čelu sa direktorom Federalne uprave policije gospodinom Vahidinom Munjić, kao i predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona, načelnik općine Bugojno sa saradnicima, predstavnici Sindikata MUP-a, te druge delegacije kao i brojni građani i predstavnici medija.

Naglašeno je da su zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji policijskih službenika počinioci ovog terorističkog napada uhapšeni i procesuirani, kojom prilikom su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora. 

MUP SBK/KSB