BH Telecom
Aktuelno

Obrat u vezi sa ramazanskim topom, ipak će oglašavati vrijeme iftara u Travniku

Najnoviju informaciju o zvučnom oglašavanju vremena nastupanja iftara dao nam je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Travnik, mr. Salih-ef. Indžić.
“Obavještavamo članove Medžlisa Islamske zajednice Travnik da je rukovodstvo Medžlisa, nakon razmatranja trenutne situacije na području grada, nakon konsultacija sa komandantom štaba civilne zaštite Travnik i drugih nadležnih organa i dobijenih instrukcija, a zatim i pružene prijateljske podrške i pomoći naših istaknutih privrednika i javnih institucija u finansiranju projekta oglašavanja vremena iftara pucnjem iz topa, uložilo maksimalne napore na obezbjeđenju uslova za obilježavanje vremena iftara na navedeni način. Stoga, očekujemo da se, ako ne prvog dana ramazana, onda u narednih par dana, počne sa oglašavanjem početka iftarskog vremena pucnjem iz topa.
Svim privrednicima, a posebno gosp. Adnanu Baltiću, zatim institucijama i sugrađanima koji su ponudili i pružili svoju pomoć za realizaciju ove aktivnosti iskreno se zahvaljujemo i molimo Uzvišenog Gospodara da ih nagradi za njihov trud i podršku.”

MIZ Travnik/Agencija DAN