BH Telecom
Aktuelno

Odgođen početak nastave u SBK/KSB!!!

Nastava u školama u Srednjobosanskog kantona koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu neće početi u ponedjeljak, nego je odgođena do daljnjeg zbog vremenskih neprilika, potvrdila je Feni kantonalna ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Katica Čerkez.

– “U mnogim školama je hladno, a bilo je i problema poput onih s pucanjem cijevi. S obzirom na najavljene padavine i niske temperature, donijeli smo odluku o odgađanju nastave. Sve ovisi o stabilizaciji vremenskih prilika i nije isključeno da će ona početi već u utorak ili srijedu” – kazala je Čerkez.

Kada je riječ o nastavi u školama koje rade po bosanskom nastavnom planu i programu, a koja treba početi sedam dana kasnije, ministrica Čerkez je istaknula da će i one biti na vrijeme obaviještene o odluci Ministarstva koja će, također, zavisiti od vremenskih prilika.

– “Na vrijeme ćemo ih informirati o početku nastave. Imamo škola u kojima su zbog hladnoće popucale čak i peći, i to sada saniramo. Tek poslije ćemo znati kolike su nastale štete” – naglasila je Čerkez.

FENA